Workshops

Ooit was ik eens gevraagd voor een basisschool om uit te mogen leggen hoe het komt dat ik in een rolstoel zit. Het enthousiasme, vragen en begrip van de kinderen raakt mij enorm waardoor ik mijn gastlessen graag wil doorzetten.

In mijn levensjaren heb ik moeten leren omgaan met acceptatie van buitenaf. Daardoor is mijn levensmotto “Hakuna Matata” (it means no worries)! Mijn blogs gaan ook erg veel over hoe ik heb moeten leren omgaan met mijn lichamelijke handicap en acceptatie.

Graag wil ik doormiddel van mijn gastlessen jongeren helpen om een positiever beeld te creëren voor mensen die er misschien net iets anders uit zien.

Loop op je eigen manier

“Vandaag ben ik gaan lopen. Ik was het maanden al van plan. Maar pas toen iedereen gezegd had dat het niet kon ging ik lopen.” – Acda en de Munnik

Dat blijft al jaren mijn motivatie. Ondanks mijn beperkingen zie ik obstakels als mogelijkheden. Doorzetten wil ik altijd blijven doen.

Topics

  • De spierziekte Arthrogryposis Multiplex Congenita, waardoor de dokters voorspelde dat ik eigenlijk niet ouder dan 1 jaar zou worden en nooit zou kunnen praten en lopen

  • PDD-NOS (een vorm van autisme)

  • Wie ik ben
  • Belemmeringen met bijvoorbeeld  mijn rolstoel

  • Onbegrip en pestverleden op school

  • Leren omgaan met acceptatie van mijzelf en eenzaamheid

  • Het verhaal van moeder Tineke over Foetale Alcohol Syndroom

  • Waar kun je nog meer motivatie uithalen?

Bij de gastles wordt ook gebruik gemaakt van een presentatie en filmpjes tussendoor. Op het einde is er ook ruimte om vragen te beantwoorden.

In overleg is het ook mogelijk om specifiekere topics meer over te vertellen.

Dit vonden de leerlingen ervan

Ik heb door deze gastles goed ingezien hoe het voor jou is

8 mei 2023

Indrukkend dat je meer kan dat je omgeving mogelijk denkt/verwachtte. Ik heb door deze gastles goed ingezien hoe het voor jou is. Je kan trots zijn op alles wat je hebt bereikt.

Leerling (Avans, Breda)

Super interessante gastles

8 mei 2023

Super interessante gastles. Heeft een mooi persoonlijk verhaal te vertellen en is nog grappig ook 🙂

Maureen (Avans, Breda)

De mens achter de beperking

8 mei 2023

Door de gastles van Alex heb ik een breder beeld van het leven met een lichamelijke beperking en de mens achter de beperking.

Marit (Avans, Breda)

Social Work

16 juni 2022

Ik studeer Social Work aan Avans Hogeschool. Voor het vak Lerende Sociaal Werker (dit vak is gericht op persoonlijke en professionele ontwikkeling) hebben we een gastles gehad van Alex. De gastles was erg interessant en inspirerend. De gastles heeft mij nieuwe inzichten gegeven die waardevol zijn voor mij als toekomstig sociaal werker. Alex heeft echt een indruk achter gelaten met zijn positieve energie en visie op het leven.

R. Maas (Avans, Breda)

Hoge dosis humor

16 juni 2022

Ik vond de gastles van maandag 23 mei op avans hogeschool heel interessant! Je vertelde met een hoge dosis humor over jouw verhaal en je ervaringen in het leven. Ik vind het echt klasse dat je zo nuchter in het leven staat en niet schroomt om een klein lolletje! Je praat met volle overtuiging en je straalt uit dat dit je passie is en dat kan ik alleen maar bewonderen! Groetjes namens Sarina 🙂

Sarina B. (Avans, Breda)

Contact

Wilt u meer informatie over de workshops of heeft u interesse om mij te boeken bij uw op school, instelling of organisatie,
vul het contactformulier in en dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ook is het mogelijk om de workshop digitaal te volgen via een video-call.